Pages

11.12.11

Same-same but different?

Haritu pergi kedai runcit, nak beli air Coke. Nampak tin dia lain macam aje. Tanya orang kedai tu, ni Coke dari mana ni, lain rupa dari Coke yang biasa beli. Kalau tengok dari tin tu nampak macam import dari USA, tapi tak tau la betul ke tak sebab orang kedai tu macam blur-blur aje. Dia kata dia pun tak sure..


Bila En Suami minum, dia kata rasa lain..tak sedap macam Coke biasa. Tapi patutnya sama la kan? Ada sesetengah benda macam contoh coklat Cadburry bila kita compare rasa memang ada beza buatan lain2 negara rasa tak sama. Tapi pelik lak kalau benda macam air Coke lain tempat lain rasa...sesiapa yang rajin travel boleh confirm betul ke Coke lain tempat lain rasa? 

Lupa lak nak check expiry date Coke yang kitorang beli ni. Entah2 dah expired sebab tu rasa lain kot..heheee

2 comments:

  1. Ermmm..
    Minum abiskah coke tue??
    kalo abis tue kira takde hal arr :P

    ReplyDelete