Pages

13.1.12

Snek terhebat

Bagi sesiapa yang tak pernah makan ni..sila la try. Sedap banget okay. Sangat sesuai dimakan kalau tengah tengok tv. Tapi kalau nak makan sambil nengok wayang kat cinema pastikan anda tak pakai baju kaler putih okay. Kalau tak habis kang bila keluar wayang baju penuh flakes2 hijau.


Teringat dedulu pernah tengok wayang, tetiba lam cinema ada bau KFC. Hampeh betul rupanya ada orang seludup bawak masuk KFC. Bukan zinger burger ataupun cheesy wedges tau, tetapi ayam goreng KFC. Ishh..itu dah kira menggangu ketenteraman penonton lain tu. Dah la bau KFC tu buat orang takleh nak concentrate lam wayang. Pastu camne agaknye pesen dorang ni makan, dengan sos segala. Dah la dalam cinema kan gelap. Buat aniaya orang aje kalau ada sos ataupun kulit ayam berminyak jatuh kat seat pastu kang bila next session orang lain duduk dah baju kotor. Lagi satu, orang jaga entrance cinema tu mesti tak bagi bawak masuk outside food. So dorang ni seludup masuk KFC camne, sorok dalam handbag ke? Gigih betul..

Ooh..kembali kepada cerita seaweed. Ada banyak flavour tapi febret anak2 saya perisa tomyam. Kalau satu peket tu memang laju aje la habis. Tapi satu je la, rega nye yang tak berapa nak best. Walaupun namanya Japanese Seaweed, tapi made in Thailand. So agaknya kalau kat sempadan Siam nun dapat tak beli pukal rega murah? hoho

13 comments:

  1. Kat mana bli ni ek
    Mmg suke menda ni
    Tp bese klw g te curve jek jumpe

    ReplyDelete
  2. Awk, sama la kita. Saya pon sangat suka melantak makhluk ni sambil tgk TV. Saya lagi suka Tao kae Noi yang grill punya. Perisa Kimchi atau sotong pedas. Yang tu rangup punya. Pastu tak berminyak sgt mcm yg ni. Tapi yg ni pun saya suka jgk. Yang Hot punya. Hehehehe.. Tak sangka awk pun suka.

    ReplyDelete
  3. erm...sy pernh rasa sekali..

    itu pun lama dulu...tapi tak bape suka... :)

    ReplyDelete
  4. akak tak pernah makan pun..nanti kalau jalan2 boleh gak survey dan beli..perisa tom yam ya...

    ReplyDelete
  5. Snek ni kesukaan suami...akak tak berapa suka

    ReplyDelete
  6. Tak penah try lagi. Nati bleh la try.

    ReplyDelete
  7. Salam Perkenalan,
    Eh, tak pernah makan benda snek tu .... nanti LF nak cari. Cerita fasal insyaAllah tu, LF akan buat entri ringkas.

    ReplyDelete
  8. akak tak pernah makan dan tak pernah jumpa pun snek ni..oh ya..tq singgah blog akak..salam kenal juga.

    ReplyDelete
  9. Xpernah pon jumpa snek ni..hihi..
    Macam sedap..nanti nak cari la...hihi

    ReplyDelete
  10. bawak kfc masuk panggung?gile kentang punya orang :0
    penah curi2 bawak masuk roti je

    ReplyDelete
  11. @Nana
    kalo kat sini..ada jual kat asian grocery

    @LydSunshine
    Lepas baca u nye komen..gi kedai beli perasa kimchi. pedas giler wehhhhh..sedap2..hahah

    @nabilah
    ha maybe stengah orang tak suka kot..

    @umi's cup cake
    ha anak2 saya suka perisa tomyam..tak pedas..

    @Farid
    Kalu somi isteri dedua suka..boleh jadi rebut nanti..hehehe

    @Cik Betty, Puan Stoberi, LF
    Cuba jangan tak cubaaa

    @che mid
    sila2..nak masuk takyah bayar entrance fee..hahahah

    @whitecapuccino
    tq sudi singgah..nanti kalo terjumpa bole try okay

    @MakUsu
    memang sodappp..pada tekak saya lah. ada gak orang yang tak minat..

    @Irfa
    tu la..tak reti bahasa betol. roti takpe lah..jangan roti boi sudahhhh..satu panggung kang bau...hahahha

    ReplyDelete