Pages

28.1.12

Exercise + Makan = ?

Petang semalam pergi bushwalking edisi family pulak. Kitorang 4 beranak aje masuk hutan. Sebab bawak anak2..so masuk la trail yang pendek aje. Woh jangan cari padah konon cita2 nak jalan 5km trail tiba2 anak tak larat nak jalan separuh trail suruh dukung. Buleh patah pinggang gue kalu nak mendukung budak umo 7 tahun.

Kali ni jejalan kejap aje..dalam sejam gitu dah habis. Peluh pon tak sempat nak keluar. Tapi yang penting, akhirnya ai dapat jugak merasmikan pakai seluar hiking baru..ngeheheee

Ada macam pakcik gandalf from LOTR punya tongkat sakti tak..
View from look out point
bawah tu ada sungai..tapi tak nampak sangat sebab takut oh nak pegi hujung2..tinggi giler
ai takmo jadi statistik okay
Dah lepas exercise..mesti la lapar. Err..tapi kalau tak exercise pun dah tentu akan makan jugak. Alasan aje sebenarnya tu makan lebih sebab penat exercise..macam tak biasa buat kannn..

Tekak terasa nak makan lebanese..
Shawarma
1st time dulu makan ni dengan kawan lebanese..kalo pergi sendiri memang takkan order salad..
sekali makan, ooohh..sodap giler. terus takde rasa macam makan makanan sihat (yang selalunya tak sodap)
namanya: Fattoush
Mix plate
ai paling suka baba ghanouj dip
Selepas habis mamam..
Tabouli takde sape sentuh..sebab tak suka bau sayur tu
Rasanya kalau balik Mesia nanti..antara makanan yang akan dirindui adalah makanan lebanese kot. Gila mahal weh makan cenggini dekat mesia. Kalau dekat Tarbush tu satu mix plate aje dah RM50++. Yang ++ tu yang tak boleh tahan..govt tax la, service tax la segala. Boleh muflis gue kalau tiap minggu nak makan kat Tarbush.

So kiranya semalam macam sia2 aje lah aktiviti besenam..sebabnya dah di-kontra dengan makan dinner yang agak besar portion-nya. Tapi tak ada la sia2 100%..dapat la bonding dengan anak2 di dalam hutan..hoho..poyos aje bunyiknya..

12 comments:

  1. Salam, rajinnya exercise. Sefamili pulak tu. That lebanese food so tempting la...

    I tak pernah pulak pi Malacca Strait tuh, nanti nak try jugaklah. Msian restaurant yg I pernah pi hanya Kesturi, Mamak n Laksa House je. Jimmy Laksa kat Pitts St, nampak macam best tapi tak tahu halal ke tak.

    ReplyDelete
  2. makan memanggg lagi best dari exercise..hihihihi

    ReplyDelete
  3. Kat situ tak ada pacat ke Cik Sibuk?

    ReplyDelete
  4. salam singgah.

    makan dgn excercise kene seiringan...betul tak? eheheh~

    ReplyDelete
  5. salam kenal cik sibuk..
    tkpe kalau selalu mkn tapi selalu excercise...jgn lepas makna melempap je....

    p/s akak tk penah mkn tak penah rasa mkanan lebanese ni...nampak mcm sedap...

    ReplyDelete
  6. salam dear..rajin nya gi masuk hutan. tapi sekali sekala syok gak kan. boleh bawak kids xplore benda baru.

    ReplyDelete
  7. Kalu tiap kali nak buat xtvt luar, ada habuan cenggini, boleh ler tiap minggu bodek nak panjat bukit lagi kan? hehehehe

    apapun, Lebanese Restaurant ni, memang portion besar besar kan?

    ReplyDelete
  8. Makanan orang2 sana memang portion besar kan? Nanti balik Malaysia dah macam orang sana plak. :p

    ReplyDelete
  9. takpe...nanti boleh exercise semula kan..? :)

    ReplyDelete
  10. baguslah..beriadah bersama family

    ReplyDelete
  11. kat sini tabouli tu nama dia 'taboulé', sebut dia mcm tak boleh!! haha. tapi sini punye sedap! agaknye sbb dorang algerian kat sini lain ke apa tatau lah, tapi sedapppp

    ReplyDelete